Strømpris

Forbrukerrådet mistenker prisjuks hos 29 strømselskap

Fjordkraft, Norges Energi og Agva Kraft er de tre største av selskapene som er innklaget.

BOOM!: Hendelsen skjedde 18. juli i California, og førte til strømbrudd i flere timer. Video: Viral Hog Vis mer
Publisert

Tirsdag klaget Forbrukerrådet 29 strømselskap inn til Forbrukertilsynet. De mener nemlig at selskapene har drevet med omfattende prisjuks ved at nordmenn blir lurt til å tro at de har den billigste strømavtalen.

- Vi har avdekket at strømselskapene rett og slett lurer folk med en avtaletype de kaller «innkjøpsprisavtaler», som selges som ordinære spotavtaler - altså avtalene folk oftest blir anbefalt å velge, sier direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet til VG.

Hemmelig tilleggspris

Ifølge Blyverket er disse «innkjøpsprisavtalene» en slags spotavtale hvor selskapene, i tillegg til de vanlige pristilleggene, også legger på et hemmelig tillegg.

- Du skal være ekstremt oppvakt for å kunne oppdage hva som utgjør totalprisen, sier Blyverket.

Forbrukerrådet frykter at omfanget er større enn det de har klart å avdekke nå.

«De tre store»

Strømselskapene Fjordkraft, Norges Energi og Agva Kraft er de tre største selskapene av de totalt 29 som nå klages inn, ifølge VG.

- Nesten en tredjedel av aktørene i markedet har denne typen avtaler. Til og med de to største selskapene, Fjordkraft og Norges Energi, som liker å framstille seg som de seriøse alternativene, lurer kundene på denne måten, hevder Blyverket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer