Forbrukerrådet: - Ta vare på byttelappene

To av fem sier de helst bytter gaver de ikke har bruk for, ifølge Unicef. Ønsker du å bytte gavene bør du ta vare på byttelappen.

BYTTE GAVER: Forbrukerrådet anbefaler å ta vare på byttelappen på gaven. Foto: Gorm Kallestad / NTB
BYTTE GAVER: Forbrukerrådet anbefaler å ta vare på byttelappen på gaven. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fikk du noe til jul du ikke vil ha, noe du har fra før eller noe som ikke er riktig størrelse? Nå er det på tide å planlegge hvordan det skal byttes.

Start med å sjekke om du har fått med en byttelapp med gaven. Det er også viktig å være innenfor tiden om du ønsker å bytte.

- Trenger du å bytte en julegave bør du gjøre det så fort som mulig, aller helst i romjulen. Fristen for å bytte varierer fra butikk til butikk. Har du fått med en byttelapp kan du enkelt sjekke hvor lang byttefrist du har, sier seniorrådgiver og jurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet til NTB.

Om du ikke har fått med byttelapp

Byttelappen vil ikke bare fortelle deg hvor lang tid du har på deg å bytte gaven, den sier også noe om hvor gaven er kjøpt. Mangler gaven byttelapp råder Iversen til å bare spørre den som ga deg gaven.

- Det enkleste er å bare spørre den som ga deg gaven hvor gaven er kjøpt. Jeg håper ingen syns det er flaut å si at ting ikke passer. Det må og være greit å si at noe ikke falt i smak. Når du vet hvor gaven er kjøpt kan du dra til den aktuelle butikken i romjulen og forklare situasjonen. At man får en gave til jul som ikke passer og at man ønsker å bytte er et kjent fenomen, sier Iversen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer