Gebyr for IPS

- Forbrukerrådet undervurderer kundene våre

Storebrand mener de informerer kundene sine godt om alle valg de har når de skal spare i IPS.

TROR PÅ KUNDENE SINE: Pensjonsøkonom Knut Dyre Haug i Storbrand mener Forbrukerrådet tar feil når de hevder at banken ikke opplyser kundene sine om valgene de har i Individuell pensjonssparing (IPS). Foto: Ingar Næss.
TROR PÅ KUNDENE SINE: Pensjonsøkonom Knut Dyre Haug i Storbrand mener Forbrukerrådet tar feil når de hevder at banken ikke opplyser kundene sine om valgene de har i Individuell pensjonssparing (IPS). Foto: Ingar Næss. Vis mer
Publisert

I disse dager markedsfører flere banker Individuell pensjonssparing (IPS), da det nærmer seg nyttår og siste frist for å sette inn penger, hvis du vil ha utsatt skatt på innskuddet ditt.

Etter at «nye» IPS ble lansert i november, har blant annet Forbrukerombudet ment at markedsføringen av pensjonsspareløsningen har vært misvisende.

Nå er Forbrukerrådet på banen og mener at de fleste bankene styrer kundene sine mot dyre fond når de skal starte IPS.

«Kun tre av ti leverandører tilbyr fondspakker med billige indeksfond. Fem av ti har separate indeksfond i fondsutvalget, men det kronglete å finne dem», skriver de.

Dette reagerer Knut Dyre Haug, pensjonsøkonom i Storebrand, på. Han mener at all nødvendig informasjon ligger lett tilgjengelig for deres kunder.

- Å hevde at kun våkne kunder kan finne fram relevant informasjon, er å undervurdere våre og andres kunder, sier Dyre Haug.​

Mener Forbrukerrådet tar feil

Om Storebrands IPS-tilbud skriver Forbrukerrådet at banken «gjør veien til de rimeligste fondene snirklete». De sier Storebrand-kunder kun får velge mellom tre ferdigsydde spareprofiler med mellom 0,95 og 1,35 prosent i årlig gebyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer