Forbrukerrettigheter på Internett

Hos Nærings- og handelsdepartementet kan du nå si din mening om rammebetingelsene for elektronisk handel.

Publisert

Nærings- og handelsdepartementet (NHD) har etablert en høringsside på Internett der alle kan gi sine meldinger om rapporten "Rammebetingelser for elektronisk handel". Rapporten kan du lese her.

Økt tillit og økt forbrukervern

I rapporten slår departementet fast at de forventer en markant økning i e-handel i årene fremover, og uttrykker et ønske om å tilpasse regelverk og lover til dette markedet. Formålet skal blant annet være å skape tillit til denne formen for handel.

Rapporten foreslår blant annet å sikre forbrukerrettighetene til de som handler elektronisk. Det er aktuelt å la elektroniske forbrukere få sterkere forbrukervern enn andre forbrukergrupper. I tillegg legges fokus på personvernet og den enkelte bedrifts anledning til å lagre og benytte data om sine kunder.

Elektroniske meninger

I sakens ånd har departementet tatt i bruk Internett som høringsinstans. På en elektronisk oppslagstavle på departementenes og regjeringens offentlige informasjonstjener ODIN, kan hvem som helst komme med sine meldinger, selv om man i departementet selvsagt forbeholder seg retten til å fjerne useriøse innlegg. Du kan også gi tilsvar til andres innlegg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer