Reklame for kredittkort

Forbrukertilsynet ut mot ulovlig reklame for Nordbykortet

Resurs Bank er bedt om å trekke reklamekampanjen, og det er ikke første gang.

SHOPPING I SVERIGE: Nordby Shoppingcenter i Svinesund er et harryhandelmål for flere nordmenn, og Resurs Bank reklamerer med Nordbykortet, som gir fordeler til forbrukerne som handler her. Men, nå får banken kritikk fra Forbrukertilsynet for å spre ulovlig reklame knyttet til kredittkortet. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix.
SHOPPING I SVERIGE: Nordby Shoppingcenter i Svinesund er et harryhandelmål for flere nordmenn, og Resurs Bank reklamerer med Nordbykortet, som gir fordeler til forbrukerne som handler her. Men, nå får banken kritikk fra Forbrukertilsynet for å spre ulovlig reklame knyttet til kredittkortet. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Svenskeide Resurs Bank, som tilbyr forbrukslån og kredittkort til hele Norden, får kraftig kritikk av Forbrukertilsynet for villedende markedsføring av Nordbykortet.

Dette er et kredittkort som kan brukes på Nordby Shoppingcenter i Svinesund i Sverige.

Nylig kunne du også lese om Fjordkraft som får varsel om bot for ulovlig telefonsalg.

Forbruker ga beskjed

Det er en reklame på Facebook som blir trukket fram av tilsynet i en pressemelding:

«Gjør grensehandel enda billigere med bonus på alle kjøp! 1 krone = 1 poeng. Du får 10.000 velkomstpoeng», står det i Facebook-posten.

Men, slik er det ikke i virkeligheten. En forbruker som kontaktet banken og spurte om dette, fikk nemlig vite at ett poeng tilsvarte 0,01 krone.

- Forbrukeren får inntrykk av at ei krone og ett poeng har samme verdi når dette ikke er tilfellet, og dermed er reklamen egnet til å villede, altså ulovlig, sier Jo Gjedrem, avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet.

Resurs Bank er bedt om å trekke reklamen med frist 7. september 2018, og har nylig fått tilsendt et brev fra tilsynet hvor svarfristen ennå ikke har gått ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer