Forbruksgjelda falt 1,5 milliarder kroner

Nordmenns samlede forbruksgjeld er nå på 153,8 milliarder kroner.

FORBRUKSLÅN OG KREDITTKORT: Aldri har det vært registrert lavere gjeld i Gjeldsregisteret. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
FORBRUKSLÅN OG KREDITTKORT: Aldri har det vært registrert lavere gjeld i Gjeldsregisteret. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er det laveste vi har registrert siden vi begynte å måle tall, sier daglig leder Egil Årrestad i Gjeldsregisteret til Finansavisen.

Siden det første coronatilfellet ble oppdaget i Norge for ett år siden, er nordmenns forbruksgjeld redusert med hele 20 milliarder kroner.

Usikret gjeld innbefatter forbrukslån og gjeld til kredittkortselskaper.

Årrestad tror innføringen av gjeldsregistrene og strengere krav til bankenes utlånspraksis har betydd en del. Men coronasituasjonen er også en viktig forklaring.

– Det er åpenbart at den vedvarende coronasituasjonen med lavere forbruk, usikkerhet og økonomiske utfordringer for mange, medfører redusert pengebruk og fortsatt nedgang i forbruksgjelden, sier Årrestad.

Forbrukerminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) sier til NTB at tallene er veldig gledelige.

– Etter over 20 år med økende forbruksgjeld ser vi nå en reduksjon. Regjeringen har fått på plass nye lånerestriksjoner og gjeldsregistre som gjør at banker kan sjekke hvor mye forbruksgjeld personer har før man innvilger ny kreditt. Dette ser ut til å ha hatt god effekt og det er jeg glad for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer