Forbruksgjeld i Norge

Forbruksgjelda minket med 15 milliarder

Tall fra Gjeldsregisteret viser at den usikrede gjelden falt med 15 milliarder kroner i 2020.

SYNKER: Ferske tall viser at nordmenn har mindre usikret gjeld i kredittkort og forbrukslån etter 2020. Foto: Terje Pedersen / NTB
SYNKER: Ferske tall viser at nordmenn har mindre usikret gjeld i kredittkort og forbrukslån etter 2020. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

De ferske tallene viser at nordmenn ved årsskiftet hadde 175,8 milliarder kroner i usikret gjeld. Det er 15 milliarder kroner mindre enn for ett år siden, skriver Dagens Næringsliv.

Usikret gjeld innbefatter forbrukslån og gjeld til kredittkortselskaper.

Nedgangen skjer til tross for rekordhøy julehandel. I desember gikk den usikrede gjelden nemlig ned med 200 millioner kroner, tilsvarende 0,1 prosent.

PRISKUTT: Nytt år betyr nye priser - også på snus. Video: Embla Hjort-larsen. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer

– Vi vet jo at julehandelen tradisjonelt medfører økt bruk av penger, og vi var jo litt spente også fordi vi i november så at økt bruk av kredittkort, særlig knyttet til Black Week. Så vi var litt forberedt på at den trenden ville fortsette også ut i desember, men så fikk vi altså en marginal nedgang i stedet, sier daglig leder Egil Årrestad i Gjeldsregisteret til avisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer