Forbud mot kameramobil

MOBIL: I Norge må Ringenes Herre-fansen legge fra seg mobiltelefonene ved inngangen. I Chicago går de lenger. Der vil de nå forby mobilkameraer på offentlige steder.

Publisert
Sist oppdatert

Mobiltelefoner med kamera er årets julegaveslager. Men kameramulighet gir også enkelte ulemper. Mange frykter at de nå kan bli fotografert uten å merke det, på steder der de før kunne føle seg rimelig trygge.

- Når jeg skifter klær i en offentlig garderobe vil jeg ikke at en pervers fyr skal ta bilder av meg, for så å legge dem ut på nettet, sier Alderman Edward M. Burke fra Chicago, i følge New York Times.

Mr. Burke har faktisk tatt dette så alvorlig at bystyret i Chicago allerede 17. desember skal stemme over hans forslag om å forby mobiltelefoner med kamera på steder der ”gjennomsnittsamerikaneren” forventer å ha et rimelig krav på privatliv. Hovedsakelig er det offentlige bad og treningsområder Mr. Burke tenker på. Men hvorfor stoppe der? Restauranter og kafèer kan bli neste skritt om forslaget vedtas.

Bøter og andre problemer

Selv om små og hendige kameraer ikke er noe nytt er det stor skepsis i USA over den kraftige økningen. Siden mobilkameraene ble innført for ett år siden, har salget allerede passert seks millioner.

Burkes forslag inkluderer også forslag til sanksjoner. Bryter du mobilkameraforbudet risikerer du altså bøter på mellom fem og 500 dollar. Det store spørsmålet er selvsagt hvordan en slik lov skal håndheves. Et hovedproblem er jo å se forskjell på en vanlig mobil og en kamera-mobil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer