Forbudt å legge ut bilder på hjemmesiden?

Med et digitalkamera tar det kun noen få minutter å freshe opp hjemmesiden din med bilder av deg selv og vennene dine. Men er det lov? Se hva du kan legge ut - og hva du ikke kan gjøre.

Publisert
Sist oppdatert

Tusenvis av nordmenn har sine egne hjemmesider der de legger ut opplysninger om seg selv og sine interesser. Men tekst og animasjoner er ikke alt som legges ut.

Det eksplosjonsartede salget av digitalkameraer har gjort det stadig vanligere å også legge ut bilder av seg selv og sine nærmeste. Det vil ikke EF-domstolen ha noe av.

Hva skjer?

En ny dom i EF-domstolen har slått fast at private hjemmesider med opplysninger om andre personer omfattes av personverndirektivet. Det betyr at din private hjemmeside på nettet nå vil omfattes av EU-direktivene – og dermed av den norske personopplysningsloven.

Hvorfor? Selv om du tror at hjemmesiden din kun blir besøkt av venner og bekjente, gjør nettets søkemuligheter sidene dine tilgjengelige over hele verden. Kort fortalt mener altså domstolen at de må beskytte fotoobjektene mot å bli tilgjengelige over hele verden.

Datatilsynet sier dette på sine nettsider:”Når bildene først er publisert kan de lastes ned av andre. Da hjelper det lite å fjerne disse fra hjemmesiden om man senere angrer. Skaden er allerede skjedd og kan være uopprettelig.”Trykk her for å se hva du kan legge utTrykk her for se når du trenger samtykke

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer