Forbudt å legge ut bilder på hjemmesiden?

Med et digitalkamera tar det kun noen få minutter å freshe opp hjemmesiden din med bilder av deg selv og vennene dine. Men er det lov? Se hva du kan legge ut - og hva du ikke kan gjøre.

Publisert
Sist oppdatert
Forbudt å legge ut bilder på hjemmesiden?
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Tusenvis av nordmenn har sine egne hjemmesider der de legger ut opplysninger om seg selv og sine interesser. Men tekst og animasjoner er ikke alt som legges ut.

Det eksplosjonsartede salget av digitalkameraer har gjort det stadig vanligere å også legge ut bilder av seg selv og sine nærmeste. Det vil ikke EF-domstolen ha noe av.

Hva skjer?

En ny dom i EF-domstolen har slått fast at private hjemmesider med opplysninger om andre personer omfattes av personverndirektivet. Det betyr at din private hjemmeside på nettet nå vil omfattes av EU-direktivene – og dermed av den norske personopplysningsloven.

Hvorfor? Selv om du tror at hjemmesiden din kun blir besøkt av venner og bekjente, gjør nettets søkemuligheter sidene dine tilgjengelige over hele verden. Kort fortalt mener altså domstolen at de må beskytte fotoobjektene mot å bli tilgjengelige over hele verden.

Trenger vi slike regler?

(Avsluttet)
Nei - dette er meningsløst(48%) 470
Ja - vi trenger beskyttelse(43%) 420
Bryr meg ikke(9%) 91
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Datatilsynet sier dette på sine nettsider:

  • ”Når bildene først er publisert kan de lastes ned av andre. Da hjelper det lite å fjerne disse fra hjemmesiden om man senere angrer. Skaden er allerede skjedd og kan være uopprettelig.”

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer