Forbudt å opplyse om effektiv rente

Vil du vite den effektive renten på kredittkjøpet ditt, må du bruke vår kalkulator. Selskapene har nemlig ikke lov til å opplyse om den virkelige effektive renten.

Publisert
Sist oppdatert

Forbrukere som lurer på hva selskapenes tilbud om betalingsfrie perioder betyr for renten de faktisk ender opp med å betale, har hittil måttet gå med spørsmålet ubesvart fra selskapenes nettsider.

- I dag er det nærmest umulig for forbruker å beregne de faktiske kostnadene ved et kredittkjøp. Vi har ikke lov til å vise publikum de faktiske kostnadene, fordi det ikke er anledning til å inkludere rentefri periode i opplysningene om effektiv rente, sier Kommunikasjonssjef Andreas Wulff i GE Moneybank til DinSide.

Forbudt informasjon

- Vi anser det som villedende å opplyse om to sett med effektiv rente, forklarer rådgiver Jo Gjedrem hos Forbrukerombudet. - Vi har skrevet til bransjen at den effektive renten det opplyses om skal gjenspeile rentene på de ordinære betingelsene. Dette valget har vi truffet for at det skal være så enkelt som mulig for forbrukere å orientere seg, men det er nok flere sider ved dette systemet som kan diskuteres, sier han.

Wulff i GE Moneybank gir uttrykk for sterk misnøye med tingenes tilstand når det gjelder informasjon om renter ved kredittkjøp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer