Forbudt å ta med fyrverkeri fra utlandet

Kjøper du fyrverkeri i utlandet, får du ikke lov til å ta med moroa hjem til Norge.

Tollvesenet står klar denne helgen for å stoppe nordmenn som har kjøpt fyrverkeri på andre siden av grensen. Foto: Toll.no
Tollvesenet står klar denne helgen for å stoppe nordmenn som har kjøpt fyrverkeri på andre siden av grensen. Foto: Toll.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge er det forbudt å selge og bruke fyrverkeri med styrepinne og fyrverkeri som ser ut som leketøy.

Er du en av dem som liker å sende opp raketter på årets siste dag, kan det derfor være fristende å kjøpe med deg raketter fra utlandet.

Det er dumt. Det er nemlig helt ulovlig å ta med seg fyrverkeri fra utlandet og inn i Norge.

- Det er forbud mot innførsel av fyrverkeri uten tillatelse fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), opplyser fungerende underdirektør Anne Bjørg Hole i vareførselsseksjonen i Toll- og avgiftsdirektoratet.

I dag og i morgen kommer Tollvesenet antageligvis til å være ekstra på vakt for nordmenn som prøver å ta med seg fyrverkeri over grensene.

- All erfaring tyder på at Tollvesenet også i år kommer til å beslaglegge noe fyrverkeri i løpet av jule- og nyttårstiden, men det ser ut til at flere og flere er klar over forbudet, sier Hole ifølge Toll.no.

Ingen regel uten unntak, heter det. Og heller ikke denne loven er unntaksfri. Du kan trygt og lovlig ta med seg det som karakteriseres som fyrverkeri klasse 1, nemlig stjerneskudd, knall-bon-bon, party-poppers, kruttlapper og lignende produkter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer