Forbudt kosttilskudd kan føre til plutselig død

Kosttilskudd med virkestoffet efedrin kan føre til endring av hjerterytmen og være dødelig for noen personer, viser ny forskning.

Publisert
Sist oppdatert

Kosttilskudd med efedrin blir markedsført som et sunne og nyttige kosttilskudd som skal forbedre prestasjonene eller hjelpe deg med å gå ned i vekt, men nå har forskere funnet ut at det kan føre til plutselige hjerteinnfarkt.

Det mener de forklarer tilfellene av plutselig død som følge av hjertefeil blant folk som brukte middelet.

Tidligere i år ble urteekstraktet forbudt de fleste steder i verden, men fremdeles selges det blant annet fra svenske internettbutikker.

Forsket på hunderHvis man får hjerteinnfarkt utenfor sykehuset er sjansene for å overleve kun rundt fem prosent.

Den nye forskningen på efedrin ble ledet av doktor Phil Adamson fra universitetet i Oklahoma. Han brukte hunder for å vise hvordan kosttilskuddet kunne føre til en endring i hjerterytmen som igjen kunne føre til plutselige hjerteinnfarkt.

Studien ble startet for halvannet år siden, før efedrin ble forbudt i USA. Adamson frykter at mange, spesielt idrettsfolk som vil forbedre prestasjonene, fortsatt får tak i efedrin over internett, og håper denne nye studien vil overbevise folk om farene ved å bruke det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer