Forbudt råmelk

Produsenter av naturprodukter har det ikke alltid lett i Norge. Nå er en bonde fra Vestfold dømt for å ha solgt upasteurisert melk.

Publisert
Sist oppdatert

Omsetningen av kumelk er big business i Norge. Og melken du får i butikkene er renset, manipulert og pasteurisert etter alle kunstens regler for å gi bedre smak og holdbarhet.

Men hva om du ønsker å gi deg selv og barna litt av de ekte varene? Se, det er ikke alltid så lett om du ikke har plass til en egen ku i garasjen.

Dømt i tingrettenGårdbruker Gustav Koot fra Hillestad i Vestfold ble nylig dømt for å ha omsatt upasteurisert melk uten tillatelse fra myndighetene. Boten fra Holmestrand Tingrett er på 10.000 kroner og kommer i tillegg til saksomkostninger.

Koot har i lengre tid tilbudt fersk og ubehandlet melk fra sitt økologiske gårdsbruk. Men dommen fra tingretten slår klart fast at denne praksisen er ulovlig i Norge uten de rette tillatelsene. Gårdbrukeren selv er oppgitt over dommen og usikker på om han nå vil fortsette å selge melk.

- Jeg kan i så fall bli idømt dagbøter, så det må jeg vurdere nærmere. Men mine kunder må få lov til å få tak i varene sine. Her i Norge er det tillatt å gi narkomane narkotika. Da bør det jamen også være mulig å selge upasteurisert melk, sier Koot

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer