Forbyr e-sigaretter

Importør fikk ikke dispensasjon.

Elektroniske sigaretter markedsføres som sunne, og mindre helseskadelige, men bevisene mangler.
Elektroniske sigaretter markedsføres som sunne, og mindre helseskadelige, men bevisene mangler. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helsedirektoratet gir ikke imporøren av elektroniske sigaretter dispenasjon fra forbudet om nye tobakks- og nikotinprodukter. Det er dermed forbudt å importere og selge e-sigaretter i Norge.

- Det eneste vi kan gjøre, er å selge sigarettene uten nikotin, det er nikotinampullene som er ulovlige, sier importør i Sunnrøyk, Marianne Van Arkel, til DinSide Helse.

- Men det er jo også mulig å få tak i nikotinampullene i utlandet, dersom man er interessert i det, fortsetter Van Arkel.

Legemiddel

DinSide Helse avslørte i oktober at elektroniske sigaretter ble solgt ulovlig i Norge gjennom nettsiden Sunnrøyk. Sigarettene ble markedsført som et sunnere og rimeligere røykealternativ.

Tanken er at røykeren skal kunne redusere inntaket nikotin gradvis, og til slutt bli røykfri. Den skal ifølge importøren være ufarlig for helsen, og den skal ikke utsette andre for passiv røyking.

Men e-sigaretter klassifiseres som legemiddel, og kommer inn under legemiddelverket.

Les hele saken her:Selger E-røyk ulovlig

Forbyr salg

Vi gjorde Statens Legemiddeltilsyn oppmerksom på dette, og de ville ta kontakt med importøren for å redegjøre for regelverket. Det må nemlig søkes om forhåndsgodkjenning og markedsføringstillatelse for å kunne selge legemidler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer