Forbyr reklame i postkassene

Juridiske eksperter mener at kommunestyret i Aurskog-Høland ikke har anledning til å fatte et vedtak om å forby reklame i postkassene.

Publisert
Sist oppdatert

Post- og teletilsynet er usikre.

Mandag vedtok kommunestyret i Aurskog-Høland å stenge innbyggernes postkasser for reklame.

I stedet vil de innføre en ordning der innbyggerne selv kan be om reklamen ved å klistre et "Ja til reklame"-merke på postkassen.

Slank postkassen med DinSide

Det innebærer at kommunen har snudd opp ned på dagens ordning, som innebærer at husstandene må reservere seg mot reklame selv.

Posten har, naturlig nok, reagert kraftig på vedtaket, som kommunen hevder å ha sjekket juridisk på forhånd. Nå får Posten støtte fra eksperter på markedsføringsloven og forvaltningsloven, skriver Romerikes Blad.

Tvilende eksperter

Hans Mathias Tjømøe, førsteamanuensis i markedsføring ved BI, sier han tviler sterkt på at kommunestyret er autorisert til å vedta et slikt forbud.

- Enkeltpersoner kan jo gjøre det, men kommunen kan ikke bestemme dette på vegne av enkeltpersonene. De må være fryktelig naive hvis de tror noe annet, konkluderer han.

Han får støtte fra Eivind Smith, professor i forvaltningsrett ved Universitetet i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer