Fordi det er ekkelt

En overdose frykt og en mangel på kunnskap kan bare bidra til å gjøre mange unge nordmenn syke.

Foto: Bob Bobster
Foto: Bob Bobster Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Filosof og forfatter Nina Karin Monsen blir i dag priset for sine kreative ytringer gjennom flere år. Monsen får prisen for sine "gjennomreflekterte og uavhengige bidrag til en friere offentlig debatt," heter det i begrunnelsen fra Fritt ord.

Hennes kanskje største kamp de siste årene har vært å kjempe mot den nye ekteskapsloven. Grunnene til å mislike en slik lov kan være forankret i for eksempel religiøse tradisjoner, men i stedet for å skape forståelse for sine synspunkter, tyr Monsen og andre konservative religiøse til primitive virkemidler. De samler opp sine verste fordommer og sparker under beltestedet, i kampen for å opprettholde et utdatert korstog mot homofil kjærlighet.

Monsen og hennes disipler liker ikke den nye ekteskapsloven. Det er greit nok. Men frykten for og uvitenheten om homofil legning som følger argumentasjonen må kunne beskrives som tidvis både nedlatende og hatefull. Saken handler ikke lenger om saklig argumentasjon mot ny ekteskapslov, når Monsen sier at mange homofile bruker "obskøne underlivsbevegelser", og at de "demonstrerer for pornoindustrien og prostitusjonens utbredelse". For ikke å glemme at ifølge Monsen får lesbiske kvinner handikappede barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer