Foreldre gjør barna sykere

Forventninger kan påvirke astmasymptomer.

Foreldrenes forventninger virker inn på barnas helsetilstand.
Foreldrenes forventninger virker inn på barnas helsetilstand. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En amerikansk studie offentliggjort i oktoberutgaven av magasinet Pediatrics, sier at astmatiske barn av foreldre som har høye forventninger til barnas mulighet for å fungere normalt, er mindre sannsynlige å ha symptomer enn andre barn med sykdommen. Det er også mer sannsynlig at barna bruker astmakontoll-medisinene korrekt dersom de har en rutine for å ta medisinene og at foreldrene godt forstår hvor bra symptomene kan kontrolleres.

Studien er et samarbeidsprosjekt av forskere ved Harvard Medical School, Harvard Pilgrim Health Care og Boston University.

- Funnene våre tyder på at foreldrenes forventninger og oppfatning er nøkkelfaktorer i å påvirke hvor bra barnas astma kontrolleres og hvor effektivt de bruker medisinering, sier Dr. Tracy Lieu, studiens seniorforsker, ifølge Pediatrics.

Infeksjoner reduserer astma

Lave forventninger - sykere barn

Studien inkluderer undersøkelser av 700 foreldre for barn mellom to og 12 år med vedvarende astma, som fikk behandling på Neighborhood Health Plan og Harvard Vanguard Medical Associates i Boston.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer