Coronaviruset

Foreldre slipper å betale for coronastengte barnehager og SFO

Foreldre slipper å betale for barnehage og SFO så lenge tilbudet er stengt på grunn av coronautbruddet, opplyser kunnskapsminister Guri Melby (V).

Det er folketomt i Stavanger på grunn av koronaviruset, folk jobber fra hjemmekontor for å unngå smittefare. Vålandshaugen barnehage og alle andre barnehager og skoler holder stengt på grunn av viruset.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Det er folketomt i Stavanger på grunn av koronaviruset, folk jobber fra hjemmekontor for å unngå smittefare. Vålandshaugen barnehage og alle andre barnehager og skoler holder stengt på grunn av viruset. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barnehagene og skolene er stengt på grunn av virusutbruddet.

Dette har økonomiske konsekvenser for både barnehager og foreldre, men nå har regjeringen bestemt at foreldre skal slippe å betale, og at barnehagene skal få dekket bortfallet av foreldrebetaling.

Barnehagene skal videre få utbetalt det vanlige tilskuddet fra kommunen.

– Dette vil gi barnehagene og SFO i offentlige skoler økonomiske rammevilkår som er stabile, og jeg forventer at vi unngår permitteringer. Dersom noen barnehager likevel skulle permittere ansatte, vil kompensasjon og tilskudd bli avkortet, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Disse har unntak

Alle landets skoler og barnehager holder stengt fra og med torsdag 12. mars kl 18:00 og to uker fremover.

Mange av landets videregående skoler holder stengt enda lenger - blant annet vil de videregående skolene i Viken holde stengt til og med påskeferien.

NHO har tidligere uttalt både til Dinside og Dagbladet at man ikke vil ha krav på lønn fra jobben for å være hjemme med barn som ikke får vært på skole og barnehage, men i forbindelse med nyheten om skolestenging la arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaken også frem nyheten om at alle som må være hjemme med barn på grunn av dette tiltaket skal få omsorgspenger.

Skoler og barnehager holder dessuten åpent for barn til de som jobber innen for 14 samfunnskritiske funksjoner. Det samme gjelder for barn med særlige omsorgsbehov som ikke kan ivaretas når barnehage, skole eller andre dagtilbud er stengt, ifølge Helsedirektoratet.

Lista over hvilke ansatte som ved behov bør ha tilbud om skole- eller barnehageplass for sine barn er nå oppdatert og lagt ut på Regjeringens nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer