Foreldre tok over skolen

Innbyggerne på Korsvoll i Oslo lot seg ikke stanse av trange skolebudsjetter. I vår tok de kontroll over situasjonen og underviste selv lærerne - gratis.

Publisert
Sist oppdatert

Denne våren var kassa ved Korsvoll skole tom for midler til kurs for lærerne. Foreldrene i området aksepterte ikke at dette skulle gå ut over IKT-undervisningen til barna.

De var ikke snauere enn at de selv underviste - ikke barna - men lærerne.

- Jo, det stemmer det, sier rektor Knut Hedemann ved Korsvoll skole. Foreldrene hos oss stilte gratis opp som lærere for skolens lærere, og underviste i bruk av e-post, Word, Excel og andre programmer. Dette har vært helt uvurderlig for læringsmiljøet her på skolen, fortsetter han.

Også på andre måter har foreldrene ved Korsvoll skole bidratt til drift av skolen.

- To andre foreldre organiserte seminar for oss om bedre læringsmiljø. Vi satt i ring, brukte foreldrenes teknikker og har nå laget en utviklingsplan frem til 2007, forteller Hedemann entusiastisk, og fortsetter:

Tok over skolen

- Og ikke nok med det. En dag i høst tok foreldrene over skolen og SFO en hel dag, slik at lærerne kunne dra på seminar.

- Våre foreldre er ambisiøse på sine barns vegne, forklarer han, og avslutter med å understreke et sterkt ønske om at det gode samarbeidet i Foreldre og ansatt-utvalget ved Korsvoll skole fortsetter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer