Foreldre velger fett foran frukt

Norske foreldre dropper fem om dagen i hverdagen, men serverer ofte godteri og junkfood.

TIDSKLEMMA GIR OSS DÅRLIGE VANER: Flere foreldre innrømmer at de ikke rekker å servere fem om dagen. De har også ofte dårlig samvittighet fordi tiden ikke strekker til, viser en ny undersøkelse. Foto: Panthermedia
TIDSKLEMMA GIR OSS DÅRLIGE VANER: Flere foreldre innrømmer at de ikke rekker å servere fem om dagen. De har også ofte dårlig samvittighet fordi tiden ikke strekker til, viser en ny undersøkelse. Foto: Panthermedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barnefamilier spiser alt for lite frukt og grønt i hverdagen. Det avslører en ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker, utført av Nielsen.

Daglig spiser 6 av 10 foreldre mindre enn tre porsjoner frukt og grønnsaker, selv om Helsedirektoratet anbefaler minst tre porsjoner grønnsaker og to med frukt hver dag.

Les også: Slik fikser du fem om dagen

Sliter med dårlig samvittighet

I undersøkelsen kommer det også fram at 7 av 10 synes det er vanskelig å få tiden til å strekke til i hverdagen.

Fanny Duckert, psykolog ved Universitetet i Oslo, tror årsaken til den dårlige samvittigheten er på grunn av tidsklemma.

- Vi prøver alle å leve i balanse, men trening, jobb, barn, familie og mange andre områder vi skal lykkes på, gir store utfordringer i å få dette til i praksis. Kostholdet kommer på toppen, og mange kan lett føle seg mislykket når de ikke klarer å spise sunt nok. Denne taperfølelsen gjør det kanskje enda mindre motiverende å spise sunt, sier Duckert i en pressemelding.

Les også: Sur sannhet om søt drikke

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer