Foreldre vil være kule

Mange foreldre vil gjerne være bestevenn med sine tenåringer. De ville gitt barna sine alt de ønsket seg, hvis de kunne.

Publisert
Sist oppdatert

Den nye undersøkelsen overrasker ikke familieeksperter, som sier at dette er tegn i tiden.

Positivt og negativtResearchersfirmaet Synovate undersøkte 1000 foreldre med barn i alderen 12 til 30 som bodde hjemme, og 500 barn i samme aldersgruppe i andre familier.

Forskerne fant ut at 43 prosent av foreldrene gjerne ville være barnas bestevenn. Førti prosent ville kjøpt hva som helst til barna hvis de hadde muligheten.

- Resultatene har både positive og negative sider. Noen foreldre følte at deres egne foreldre ikke forsto dem, og at de ser på bestevenn som noen det er morsomt å være sammen med, sier Ian Pierpoint, senior visepresident for Synovate, til USAToday.

Ingen reglerI motsetning til tradisjonelle foreldre, kjennetegnes bestevennforeldrene ved at de ikke gir deg regler eller forteller hva du skal gjøre.

Pierpoint tilbragte tid med 45 familier, og sier til USAToday at enkelte av foreldrene ikke engang insisterte på at tenåringene skulle gjøre husarbeid.

- Å være bestevenn med barnet ditt betyr ikke nødvendigvis at du frasier deg foreldrerollen, det betyr bare at du har forandret den, sier psykolog Frank Farley til USAToday.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer