Foreldrene må samtykke

Det blir enten foreldrerådet samlet eller foreldrene i samarbeidsutvalget som må samtykke i å ha høye satser. Eier kan uansett ikke bestemme det alene.

Publisert
Sist oppdatert

Litt syrlig skriver departementet her:

"I barnehageforliket er det forutsatt at "foreldreutvalget" skal kunne samtykke eller nekte å samtykke til foreldrebetaling utover maksimunsgrensen... "foreldreutvalget" er ikke et kjent begrep i barnehageloven eller forskriftene. I forslaget til statsbudsjett for 2004 forutsatte departementet at det var samarbeidsutvalget som er den aktuelle instansen... Etter en nærmere vurdering har departementet kommet til at det er noe mer komplisert å velge samarbeidsutvalget fremfor foreldrerådet....Etter departementets mening er foreldrerådet mest hensiktsmessig og mer i tråd med Stortingets intensjon. Departementet ber imidlertid om høringsinstansenes syn på de forskjellige alternativene.."

Departementet går videre, og foreslår at det enten er alle foreldrene i plenum (foreldrerådet), eller bare foreldrerepresentantene i samarutvalget som skal kunne godta eller avvise høyere satser. Det siste begrunnes med at de ansatte i samarbeidsutvalget kan komme i en urimelig skvis hvis de må stemme for elle imot eiers budsjettforslag.

Mer om de to alternativene kan du lese i høringsnotatet, som vi har lenket tilher.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer