Foreldreråd for syke barn

For deg som har barn er det gode odds for at du opplever en periode med snørr og feber i vinter. Les om hvordan du kan hjelpe barna best mulig

Publisert
Sist oppdatert

En liten forkjølelse er ikke så farlig for verken store eller små. Men det er ikke så stas å ligge under dyna med feber når du egentlig har en million andre ting du heller kunne tenke deg å gjøre.

Forkjølet eller influensa?Det er ikke alltid så lett å skille mellom en vanlig forkjølelse og influensa. En vanlig bakterieinfeksjon kan føre til vanlig forkjølelse med lav feber, snørr og sår hals.

Influensa er derimot en virusinfeksjon som ofte fører til litt mer ubehagelige symptomer. En virusinfeksjon kan gi høyere feber, muskelsmerter og oppfører seg ellers som en kraftig forkjølelse.

Tre til fem dagerDen vanlige tommelfingerregelen for syke barn er at en forkjølelse ikke varer lenger enn tre til fem dager.

Tre dager etter starten er barnet som regel markert bedre enn første dag. Men dersom barnet bare blir sykere kan det være et tegn på at en ny infeksjon har fått utvikle seg i kroppen. Om barnet fortsatt er sykt etter fem dager er det nok på tide med en tur til legen.

Mor og far er bestSykdom kan være en vanskelig og skremmende opplevelse for barn. En solid dose omsorg vil kanskje ikke drepe noen bakterier men vil gjøre sykdommen mye lettere for den lille.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer