Strømpris

Foreløpig årstopp

Prisen på strøm hopper opp til det høyeste nivået så langt i 2022.

SMARTE STRØMGREP: Med disse enkle grepene kan kutte eget strømforbruk den dyreste timen på mandag. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 10. januar gjør strømprisen nok et byks i Sør-Norge, og vi får dermed det som er den høyeste strømprisen siden første juledag, ifølge strømbørsen Nordpool.

Strømprisen gjennom denne mandagen vil ligge på 1,94 kroner kilowattimen i snitt i Sør-Norge.

Det tilsvarer 2,9 kroner per kilowattime om vi legger til nettleie og avgifter, men eventuelle påslag og gebyr du har hos strømselskapet ditt er da ikke medregnet.

De dyreste timene

Du bør ikke bruke mest strøm mellom klokka 9:00 og 10:00 denne andre mandagen i januar. Det er nemlig da strømmen er dyrest hvis du bor i Sør-Norge.

PRISHOPP: Prisene i graden er inkludert moms og avgifte, men uten nettleie og strømselskapenes påslag. Foto: skjermdump
PRISHOPP: Prisene i graden er inkludert moms og avgifte, men uten nettleie og strømselskapenes påslag. Foto: skjermdump Vis mer

Strømprisen ligger for øvrig på et høyt nivå helt fra 9:00 til 12:00.

Andre steder i landet, vil strømprisen være lavere. I Midt- og Nord-Norge vil den ligge rundt 48 øre kilowattimen i snitt uten nettleie og avgifter, og i Bergen strømmen koste 1,64 kroner kilowattimen i snitt.

Prisen på en dusj og TV-titting

Så, hva vil strømprisen ha å si for prisen på morgenkaffen og -dusjen, eller annet du måtte foreta deg en mandags formiddag?

Sjekk DinSides kalkulator, da vel:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer