Foreløpig kebabstopp

Flere steder i landet får du ikke lenger kjøpt mat om natten.

Det blir uvisst hvor man kan få seg nattmat fremover.  Foto: Colourbox.com: Montasje
Det blir uvisst hvor man kan få seg nattmat fremover. Foto: Colourbox.com: Montasje Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg skulle kjøpe boller klokken 05.45 på Esso her om dagen, men fra 01.01.2009 er det visstnok ikke lov å selge boller mellom kl. 01 og kl. 06 på bensinstasjoner. Tror det gjelder flere typer matvarer, fordi politikerne frykter mer bråk... Fikk se et skriv som var sendt ut. Jeg ble rimelig overrasket, skriver en leser på mail til DinSide.

Vår leser har vært på Esso i Trondheimsveien i Oslo og blitt offer for nye regler som har trådt i kraft i 2009.

- Forbudet gjelder alt av mat, som baguetter, pølser, hamburgere og bakervarer, i tillegg til kaffe. Altså ting vi "lager selv". Potetgull og godteri får man kjøpt da, sier daglig leder på Esso i Trondheimsveien.

Les også: Dette er nytt fra nyttår

Forbudet gjelder i hele Oslo for alle kiosker, bensinstasjoner og kebabutsalg som ikke har serveringsbevilling. Og det gjelder alle dager i uka, mellom kl. 01 og kl. 06.

- Kundene blir ganske overrasket, jeg tror det er mange som ikke har fått det med seg. Også fordi det er noen matserveringer som ikke overholder forbudet, sier daglig leder.

- Vi har ingen tall foreløpig, men vi har nok merket det på omsetningen. 60 prosent av kundene som kommer innom om natten skal ha mat, da sier det seg selv at vi kommer til å merke det, sier daglig leder på Esso.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer