Forelsket? Skriv kontrakt

Mange synes det er både flaut og pinlig å be om en samboerkontrakt. Men trikset er enkelt: Gjør det når dere er stormforelsket.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om dere ikke eier boligen sammen, er det viktig å inngå en samboerkontrakt.

Mange par venter med å utsette kontraktsskrivningen, og selv om det aldri er for sent er vårt råd klart: Dette bør gjøres så tidlig som mulig.

Grunnen er enkel: Har dere først blitt uvenner, vil oppgjøret fort kunne utvikle seg til å bli en kamp uten vinnere. Er derimot eierforholdene avklart på forhånd, vil det være nok å vise til avtalen.

Fordeler

Over tid vil dere naturlig nok kjøpe en del eiendeler i fellesskap, og i tillegg er det alltid greit å ha en fullstendig oversikt over hvem som eide hva da dere flyttet sammen.

Et viktig poeng er at samboerkontrakten også kan være avgjørende overfor kreditorer. Har dere dokumentert eierforholdene og undertegnet avtalen, vil dere stå sterkere overfor pågående kreditorer.

Pass derfor på at dere oppdaterer avtalen etterhvert som nye eiendeler anskaffes. Enkelte opererer også med en fast oppdatering hvert år, dette er absolutt å anbefale.

Trykk her for å få DinSides gratis Samboerkontrakt.

Behold hver deres signerte kopi av avtalen, og overlat en ekstra kopi til en nøytral tredjeperson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer