Revidert nasjonalbudsjett 2021

Foreslår avgift for e-sigaretter

Regjeringen foreslår flere endringer både i avgifter for e-sigaretter og andre nye nikotinvarer. Samtidig er ordningen klar for avgiftslegging av brus som ikke inneholder sukker.

RIMELIGERE: Fra 1. juli blir lettbrus billigere, på grunn av lavere avgift på brus uten eller med mindre sukker. Foto: NTB
RIMELIGERE: Fra 1. juli blir lettbrus billigere, på grunn av lavere avgift på brus uten eller med mindre sukker. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forslag til revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å innføre avgift på nye nikotinvarer, slik som e-sigaretter og nikotinsnus uten tobakk.

Samtidig som disse produktene foreslås å avgiftslegges, er ordningen klar for mindre avgifter på drikke som ikke inneholder sukker, for eksempel lettbrus.

Omfattes av taxfree-kvota

Samtidig ønsker de at denne typen varer omfattes av tax free-kvota, adgang til tax free-salg og forenklet fortolling.

Regjeringen forslår at reisende til Norge etter endringer i forskriften vil kunne bringe med seg slike nye nikotinvarer innenfor tax free-kvota, så lenge det er lovlig å innføre dem etter tobakksloven.

Kvota er foreslått til 20 milliliter e-væske eller 200 gram andre nikotinvarer.

Finansdepartementet skriver at avgiften på nye nikotinvarer må være tilpasset helseskaden det kan utgjøre og at bruk av tobakksfrie nikotinprodukter er antatt å innebære lavere helserisiko sammenliknet med bruk av vanlige sigaretter med tobakk.

De mener dermed at avgiften på e-sigaretter bør være lavere og er foreslått til å ligge på omtrent 30 prosent av avgiften for tobakkssigaretter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer