Revidert nasjonalbudsjett 2021

Foreslår BSU-endringer

Vil utvide dagens begrensninger.

BOLIGSPARING FOR UNGDOM: Regjeringen foreslår at BSU skal kunne brukes til annet enn boligkjøp og nedbetaling av boliglån. Foto: DNB
BOLIGSPARING FOR UNGDOM: Regjeringen foreslår at BSU skal kunne brukes til annet enn boligkjøp og nedbetaling av boliglån. Foto: DNB Vis mer
Publisert

Regjeringen legger i dag frem forslag til revidert nasjonalbudsjett og et av forslagene er at BSU-midler (Boligsparing for ungdom) skal kunne brukes til mer enn kjøp av bolig.

Etter nåværende regler kan midlene på BSU-konto kun benyttes i forbindelse med kjøp av bolig og betale ned boliglån, i tillegg til å dekke kostnader til å føre opp garasje og tilbygg innen fem år etter boligkjøpet.

Nå foreslår regjeringen å utvide bruksområdene for oppsparte BSU-midler til også å kunne brukes til oppgradering og vedlikehold av boligen.

– Departementet ser ingen god grunn til å skilke mellom slike kostnader og andre kostnader til heving av standarden (påkostinger) på og vedlikehold av bolig. I tillegg innebærer reglene som gjelder fra 2021 at de som allerede eier bolig, ikke lenger har rett til skattefradrag for sparing på BSU-konto, skriver Finansdepartementet om forslaget, og legger til at de mener det da er mindre grunn til å begrense at BSU-midler brukes til andre ting enn boligkjøp.

– I enkelte tilfeller vil en redusere anledningen til i det hele å få brukt BSU-midlene, hvis en ikke tillater at de blir brukt til påkosting og vedlikehold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer