- Forholdet dør i sofaen

Slå av TV-en og få lidenskapen tilbake, råder sexolog.

Mange opplever at lidenskapen slukner når høsten og mørketiden kommer.  Foto: colourbox.com
Mange opplever at lidenskapen slukner når høsten og mørketiden kommer. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren ligger bak oss, og vi er på vei inn i en mørkere årstid. For mange av oss innebærer høsten lange kvelder i godstolen foran tv-skjermen. Og det kan være en deilig avkobling etter en lang arbeidsdag. Faren er imidlertid at vi gror fast hele høsten og vinteren igjennom...

Svenske Suzanne Lindström er småbarnsmor og sexolog. Hun oppfordrer til å slå av tv-en og gå ut.

Les også: 12 tips som redder forholdet

Gir økt selvfølelse

- Da settes kroppens produksjon av endorfiner i gang, og syreopptaket øker. Det resulterer igjen i at man føler seg mer pigg og mindre trøtt. Man får økt selvfølelse, og det er bra både for seksuallivet og forholdet for øvrig, sier hun til svenske expressen.se

Sexologen forteller at det er mange som opplever at forholdet går litt i stå når høsten og mørketiden kommer. Om sommeren er det lettere å holde gløden oppe, men den kan fort slukne når man faller tilbake til hverdagsrutinene. Mange par dumper ned i sofaen når de kommer hjem fra jobb, og spiser seg gjennom kveldene.

- Det kan faktisk være et stort problem. Mange legger på seg når de flytter sammen. De kjenner at de er "i havn", og derfor kan unne seg glade latmannsdager. Problemet er bare at dette i lengden kan føre til vektøkning, dårligere helse og mindre lidenskap i forholdet, sier Lindström.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.