Forklaringer og forutsetninger

De svært gjennomtenkte kalkylene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken er forklart ned til minste detalj. Her er forklaringene til hvordan tallene er fremkommet i sin fulle bredde.

Publisert
Sist oppdatert

Avskrivningene er teoretisk beregnet som en jevn årlig kostnad under avskrivningstiden. I praksis vil verdiforringelsen være større i tidlige enn i sene år. I eksemplene er det tatt hensyn til at store årlige kjørelengder i praksis virker mer verdiforringende på små enn på store biler. Først når bilen avhendes vil man vite eksakt hvor stor verdiforringelsen har vært i perioden.

Rentekostnader på bundet kapital er beregnet ut fra formelen: (Nypris+Restverdi)/2 x P. Som rentefot (P) er brukt 3,5 % p.a. Bilens restverdi er tilpasset forventet salgsverdi etter kjøredistanse/avskrivningstid.

Forsikringer:Tallene er forsikringskostnader i Oslo-området og er gjennomsnitt fra flere selskaper. Tallene er basert på minste egenandel, forsikringstaker over 25 år og 65% bonus på både ansvar og kasko. Det bør nevnes at det er variasjoner i forsikringspremiene både fra selskap til selskap, fra bilmodell til bilmodell og fra sted til sted. Nytt i år er at personskadeavgift ikke lenger er inkludert i ansvarsforsikringen, men inngår i årsavgiften.

Årsavgiften, som nå inkluderer personskadeavgift, er kr 2755,- i 2004.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer