Forkynnelse, nei takk

Bank IKKE på denne døra!

Publisert
Sist oppdatert

Du har akkurat satt deg for å spise.

Dingdong.

På utsiden står to pene, kortklipte menn. Om du kjenner Jesus, spør de med en diskret aksent, eller med skarrende vestlandske r'er.

Det du lurer på er: Hvordan kan PR-avdelingen for Jesus være så frekke at de ringer på døra midt i middagstiden? Selv ikke Coca Cola gjør det, og de har hatt som mål å være overalt.

Spar penger, bli like pen

Lars Wessel fra Oslo fikk nok av folk som ringte på døren for å tilby lodd og forkynnelse. Han laget sitt egen nettbutikk hvor du kan kjøpe klistremerker med følgende oppfordring: Salg/forkynnelse nei takk.

Pågående?

Hva gjør du når det kommer loddselgere og forkynnere på døra? (Avsluttet)
Jeg avviser dem høflig(79%) 961
Jeg blir rasende og skjeller dem ut fordi de forstyrrer meg(13%) 155
Jeg kjøper gjerne lodd og hører gjerne på hva folk har å si(8%) 102
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Jeg var lei av å bli forstyrret i mitt eget hjem av mennesker som jeg ikke deler livssyn med eller ønsker å snakke med. Jeg mener at privatsfæren er viktig for alle, og i dagens hektiske samfunn ønsker jeg bare å kunne ha mitt eget hjem for meg selv og mine nærmeste. En slik løsning er en meget enkel, men veldig effektiv måte å kommunisere at man ikke ønsker oppsøkende virksomhet på døren, sier Lars Wessel i pressemelding.

- Med dette ønsker jeg å skape en enkel og rimelig løsning for folk som er plaget av denne typen virksomhet, som verken krever mye innsats eller
ressurser.

Manuela Ramin-Osmundsen skriver på Dinside: Vil ikke ha reklame i postkassa

Han har kalt nettbutikken sin for Kom ikke her, og han håper på at dette kan redde mange mennesker sin dyrebare fritid. Og kanskje også få opp øynene litt på de som driver denne formen for oppsøkende virksomhet.

Klistremerkene koster 39 kroner og kan bestilles her: Kom ikke her

Uttalelse fra barne- og likestillingsdepartementet

I Odelstingproposisjon55 (2007-2008) står det: Det er ingen ting i veien for at forbrukerne selv merker dørene med «nei takk» til dørsalg. Manglende respekt for forbrukerens ønske vil etter omstendighetene kunne rammes av bestemmelsene om urimelig og aggressiv handelspraksis.


AKTUELT


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer