Statsbudsjett 2022

Forlenger 350-kronersgrensa igjen

Regjeringen foreslår å utvide den midlertidige ordningen ett år til.

STATSBUDSJETTET: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl, gir en kort forklaring på hvordan statsbudsjettet vil påvirke deg. Video: Dagbladet TV Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I statsbudsjettet 2019 ble det vedtatt å skrote momsgrensa på 350 kroner. Tidligere var det avgiftsfritak på varesendinger fra utlandet med en lavere verdi enn 350 kroner, men fra 1. januar 2020 startet avviklingen.

I en overgangsperiode har varesendinger under 350 kroner blitt gitt et midlertidig deklareringsunntak, som betyr at de har passert grensa som tidligere, og nå foreslår regjeringen å forlenge dette unntaket.

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2022 å forlenge den midlertidige ordningen inntil videre.

– I en overgangsperiode har varesendinger under 350 kroner blitt gitt et midlertidig deklareringsunntak, som betyr at de har passert grensa som tidligere, og nå foreslår regjeringen å forlenge dette unntaket, skriver Finansdepartementet på sine nettsider.

Vær imidlertid obs på at denne ordningen ikke gjelder for næringsmidler, restriksjonsbelagte varer og varer som ilegges særavgifter.

– Det gjelder ikke næringsmidler, varer som krever særskilt tillatelse for innførsel (restriksjonsbelagte varer) og varer som ilegges særavgifter, forklarte Helene Megaard, senior kommunikasjonsrådgiver i Finansdepartementet, overfor Dinside tidligere i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer