Statsbudsjett 2022

Forlenger 350-kronersgrensa igjen

Regjeringen foreslår å utvide den midlertidige ordningen ett år til.

STATSBUDSJETTET: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl, gir en kort forklaring på hvordan statsbudsjettet vil påvirke deg. Video: Dagbladet TV Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I statsbudsjettet 2019 ble det vedtatt å skrote momsgrensa på 350 kroner. Tidligere var det avgiftsfritak på varesendinger fra utlandet med en lavere verdi enn 350 kroner, men fra 1. januar 2020 startet avviklingen.

I en overgangsperiode har varesendinger under 350 kroner blitt gitt et midlertidig deklareringsunntak, som betyr at de har passert grensa som tidligere, og nå foreslår regjeringen å forlenge dette unntaket.

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2022 å forlenge den midlertidige ordningen inntil videre.

– I en overgangsperiode har varesendinger under 350 kroner blitt gitt et midlertidig deklareringsunntak, som betyr at de har passert grensa som tidligere, og nå foreslår regjeringen å forlenge dette unntaket, skriver Finansdepartementet på sine nettsider.

Vær imidlertid obs på at denne ordningen ikke gjelder for næringsmidler, restriksjonsbelagte varer og varer som ilegges særavgifter.

– Det gjelder ikke næringsmidler, varer som krever særskilt tillatelse for innførsel (restriksjonsbelagte varer) og varer som ilegges særavgifter, forklarte Helene Megaard, senior kommunikasjonsrådgiver i Finansdepartementet, overfor Dinside tidligere i år.

For disse varene skal det leveres en tolldeklarasjon uavhengig av varens verdi, og avgifter og eventuell toll skal oppkreves som et ledd i tolldeklareringen av varen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer