Dagpenger og studier

Forlenger dagpengeordning ut året

Regjeringen forlenger den midlertidige ordningen som tillater at permitterte og arbeidsledige kan studere eller gå på kurs uten å miste dagpengene.

FORLENGER: - Vi må sørge for at de som nå er ledige får den kompetansen som næringslivet etterspør, sier Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i en kommentar til Dinside. Foto: Jan Richard Kjelstrup / ASD
FORLENGER: - Vi må sørge for at de som nå er ledige får den kompetansen som næringslivet etterspør, sier Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i en kommentar til Dinside. Foto: Jan Richard Kjelstrup / ASD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

22. april ble det åpnet for at de som er arbeidsledige eller permitterte og mottar dagpenger, kan studere eller ta kurs eller annen opplæring uten å miste dagpengene.

Dette ble innført som en midlertidig ordning fram til 1. september.

Nå forlenges den midlertidige ordningen ytterligere.

Bedre rustet i arbeidslivet

Per 19. mai var det registrert i alt 372.500 arbeidssøkere, som inkluderer helt og delvis ledige, og helt og delvis permitterte, samt arbeidssøkere på tiltak hos NAV.

Av disse var totalt 230.300 personer permittert, ifølge tall vi har fått fra arbeids- og sosialdepartementet.

- For at permitterte og arbeidsledige faktisk skal kunne benytte seg av de ordningene som regjeringen nå etablerer og oppskalerer, forlenger vi perioden de kan motta dagpenger kombinert med alle former for opplæringstilbud, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.

Han håper folk nå benytter sjansen til å skaffe seg faglig påfyll og på den måten står bedre rustet i arbeidslivet i årene fremover,

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen sier til Dinside at tidligere kriser har lært oss at vi må tilby utdanning og skole for å hindre at folk blir stående varig utenfor arbeidslivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer