Omsorgspenger

Forlenger ordning til i høst

Mye smitte blant barn den siste tiden ligger til grunn for regjeringens forslag om å forlenge det midlertidige regelverket.

SYKT-BARN-DAGER: Regjeringen vil forlenge de midlertidige ordningene på grunn av smittesituasjonen blant barn. Foto: NTB
SYKT-BARN-DAGER: Regjeringen vil forlenge de midlertidige ordningene på grunn av smittesituasjonen blant barn. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronaåret 2020, og nå også 2021, har medført en god del midlertidige endringer, også i reglene for hvor mange sykt-barn-dager ansatte kan ta ut - og med hvilken begrunnelse.

Foreløpig er det flere midlertidige regler som gjelder til og med 30. juni i år, men som regjeringen nå foreslår å forlenge til og med 30. september.

Dobbelt antall omsorgsdager

I 2021 har alle foreldre rett til doble kvoter med omsorgspenger. Dette betyr at det er følgende antall omsorgsdager som gjelder ut 2021 for barn under 12 år, ifølge nav.no:

  • 20 omsorgsdager per kalenderår når du har ett eller to barn.
  • 30 omsorgsdager per kalenderår når du har tre eller flere barn.
  • Når du ikke bor sammen med den andre forelderen, og dere har avtale om delt bosted, får dere 20 eller 30 omsorgsdager hver avhengig av hvor mange barn dere har.
  • Hvis du er alene om omsorgen, dobles antall dager.

Disse reglene kan forlenges

Til og med 30. juni i år gjelder følgende midlertidige regler for omsorgspenger - som nå foreslås forlenget til og med 30. september:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer