Førpåskens fastrentetest

Det er både klokt og fornuftig å være rustet til å tåle det uventede. Og skulle du ha behov for det, er denne våren et helt greit tidspunkt å tegne en slik forsikring.

Publisert
Sist oppdatert

La det være klart: Hvis lite av det uventede skjer de nærmeste årene, vil det neppe vise seg lønnsomt å binde renta. Det er sterke krefter i sving, som kan holde rentenivået lavt lenge.

Men det utenkelige kan jo skje, og har jo faktisk ofte skjedd opp igjennom historien. Din økonomi bør tåle om ikke alt, så i alle fall litt, av det uventede. Og fastrenteavtaler er noe du inngår som en forsikring mot nettopp overraskelser.

Lang bindingstid

Hvis du nå har gjeld opp til pipa, og sitter i en situasjon der du absolutt ikke tåler en oppgang i boliglånsrentene til det mer normale syv - åtte prosent, men ønsker å forsikre deg, virker dagens fastrentetilbud med lang bindingstid som noe som en person med vett og forstand kan innestå for å ha inngått. De beste tilbudene ligger litt over fem prosent, og tilsvarer en foliorente i Norges Bank på omtrent fire prosent. Her ser du de største og de mest interessante bankenes fastrentetilbud med lang bindingstid.

Fem år kan også være en grei tidshorisont å ha, for en engstelig gjeldsslave. I løpet av fem år kan mye ha forandret seg, ikke minst størrelsen på lønnsutbetalingene. Med litt i underkant av fem prosent rente på boliglånet den neste fem årene er du forsikret mot det utenkelige. Etter bindingstidens utløp står du antakelig mye bedre rustet til å tåle hva som enn måtte komme av flytende renter. Klikk her for å se bankenes fastrentetilbud med fem års bindingstid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer