Trenger jeg uføreforsikring?

Forsikringen alle bør ta stilling til

Noe får du fra Nav og arbeidsgiver hvis du blir ufør, resten kan du få som månedlige betalinger eller et engangsbeløp. Finn ut hva som passer for deg.

UTENFOR ARBEID: Dersom du havner i en situasjon hvor du ikke kan arbeide lenger, altså blir ufør, mister du en del av inntekten din. Da kan det komme godt med å være ekstra forsikret, men det er lurt å sjekke de ulike uføreforsikringstypene og hvor mye du trenger. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
UTENFOR ARBEID: Dersom du havner i en situasjon hvor du ikke kan arbeide lenger, altså blir ufør, mister du en del av inntekten din. Da kan det komme godt med å være ekstra forsikret, men det er lurt å sjekke de ulike uføreforsikringstypene og hvor mye du trenger. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Det er vanskelig å se for seg å havne i en situasjon hvor du blir så syk eller skadet at du ikke kan jobbe like mye som før – i verste fall ikke i det hele tatt.

Vel, sannheten er at det kan skje. Tall fra Nav viser at det per desember 2018 var 339.200 mottakere av uføretrygd, en økning på 4,1 prosent på ett år. Denne veksten er høyere enn forrige prognose, og Nav har derfor utarbeidet en ny prognose over forventet utvikling i antall personer med uføretrygd. De forventer vekst i antall uføre også i løpet av 2019.

Blir du minst 50 prosent ufør i mer enn ett år, vil du som regel motta uføretrygd fra Nav, samt uførepensjon fra arbeidsgiver. Ved varig uførhet vil du likevel oppleve at inntekten din blir redusert en god del, spesielt hvis du er vant til å tjene mye. Det varierer også hvor god uførepensjon arbeidsplassen kan tilby.

Derfor kan det være lurt å tegne en form for uføreforsikring, og det finnes flere slike forsikringer på markedet, men hvilken bør du velge? Og, trenger du uføreforsikring i det hele tatt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.