Kansellering og avbestilling av flyreise

Forsikringen kan dekke «tilgode­lappen» hvis den går ut på dato

Men, det er krav til hvordan du fikk flyreise-tilgodelappen som er avgjørende for om du får erstattet dem. Det kan også hende ubrukte og utgåtte tilgodelapper ikke blir dekket av forsikringsselskapet i det hele tatt. Og, flyselskapet kan faktisk også dekke dette for deg.

REISERÅD: Skal du reise til et rødt land, må du huske på dette. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under coronavirusutbruddet har reiserestriksjoner og helsemyndighetenes formaning om å holde seg hjemme ført til at mange planlagte flyturer ble avlyst.

Enten kansellerte flyselskapene selv, eller så avbestilte du kanskje selv - og refusjonen blir deretter:

  • Dersom flyselskapet kansellerte, har du som reisende krav på å få pengene dine igjen, uavhengig av om du har refunderbar billett.
  • Avbestiller du selv, må du enten ha kjøpt en avbestillingsforsikring/refunderbar billett fra flyselskapet, eller få dekket billetten via reiseforsikringen. Har du ikke forsikring, får du kun dekket skatt og avgifter av billettprisen (ofte cirka halve prisen).

Tilgodelapp-refusjonen kan gå tapt

Det er ikke tvil om at corona-kanselleringene har kostet flyselskapene dyrt - de har tapt enorme pengesummer og konkursfaren har økt kraftig.

Nettopp av den grunn var det nok at både SAS og Norwegian spurte kunden som avbestilte reisene sine eller som fikk flyvningene kansellert, om de heller ville ha refusjon i form av cash points eller en tilgodelapp de kunne bruke på et seinere tidspunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.