Forsikringene alle bør ha

Innbo, reise og ulykke er et minimum ifølge forsikringsbransjen selv.

Det er slett ikke bare familier som bør sikre økonomien fra inntektsbortfall. Alle som er avhengig av egen inntekt bør gjøre en vurdering av dette.  Foto: Colourbox.com
Det er slett ikke bare familier som bør sikre økonomien fra inntektsbortfall. Alle som er avhengig av egen inntekt bør gjøre en vurdering av dette. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med DinSides forsikringskalkulator er det lett å finne ut hvilket forsikringsselskap som gir deg den billigste avtalen.

Men hvilke forsikringer bør man egentlig ha? Innbo, reise og ulykke inngår i anbefalingene fra både Tryg, If og Gjensidige. Men rådene om uføreforsikring er ikke helt entydige.

Dyrere med rabatt: Sjekk før du kjøper forsikringspakke

Avhengig av egen inntekt

Vi har bedt If, Tryg og Gjensidige komme med sin anbefaling til hva en 28 år gammel mann bosatt i Oslo bør ha av forsikringsdekning.

Forutsetninger:Enslig mann, 28 år.450.000 kroner i inntekt.Bosatt i liten to-roms, selveiet leilighet på Sinsen i Oslo. Verdi på leiligheten er 1.550.000 kroner, tilhørende boliglån er på 1.350.000 kroner.Normal standard på leilighet og innbo.Røyker ikke og har ingen kjente helseplager.Har ikke bil.Vår mann har altså et boliglån som er tre ganger den årlige inntekten. Som enslig har han heller ingen partner å spille på dersom han får økonomiske utfordringer.

– Alle som er avhengig av egen inntekt, har behov for uføreforsikring. Uførepensjon fra NAV er ikke nok til å opprettholde levestandarden hvis du blir arbeidsufør, uttaler Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i If Skadeforsikring og Europeiske Reiseforsikring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer