Våtromskrav for kjøkken:

Forsikringsbransjen vil ha våtromskrav på kjøkken

Med stadig flere åpne stue-kjøkkenløsninger er skadepotensial ved lekkasjer større. Nå vil forsikringsbransjen ha samme byggtekniske krav som for bad.

KAN BLI DYRT: Bakgrunnen for forslaget er skadepotensialet fra løse, vanntilkoblede maskiner som oppvaskmaskin, kjøleskap og kaffe/vannmaskiner som monteres uten for eksempel et vanntett gulvbelegg eller en trauløsning eller oppsamlingsbakke under. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
KAN BLI DYRT: Bakgrunnen for forslaget er skadepotensialet fra løse, vanntilkoblede maskiner som oppvaskmaskin, kjøleskap og kaffe/vannmaskiner som monteres uten for eksempel et vanntett gulvbelegg eller en trauløsning eller oppsamlingsbakke under. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er Teknisk Ukeblad som melder at forsikringsbransjen planlegger et forslag om å få våtromskrav for kjøkken inn i byggteknisk forskrift (TEK). Der ligger det allerede krav om hvordan våtrom som bad og vaskerom med vanninstallasjoner skal bygges for å unngå skader som følge av vannlekkasjer.

Bakgrunnen for forslaget er skadepotensialet fra løse, vanntilkoblede maskiner som oppvaskmaskin, kjøleskap og kaffe/vannmaskiner som monteres uten for eksempel et vanntett gulvbelegg eller en trauløsning eller oppsamlingsbakke under. Hvis uhellet er ute der, kan vannskader utover en parkett til over 1.000 kroner kvadratmeteren gjøre stor skade.

– Tidligere bygde man boligene annerledes. Da var kjøkkenet et atskilt lite rom, og stuen et eget, større værelse. Nå bygges disse i stedet sammen som ett stort allrom. I mange tilfeller har man opp mot hundre kvadratmeter åpen løsning. En vannskade på kjøkkenet vil dermed ha helt andre konsekvenser enn tidligere, sier takstsjef Lars Angell i forsikringsselskapet Tryg til bladet Hus og Hjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer