Forsikringsbransjens kommentar

Informasjonsdirektør Preben Sandborg Røe i Finansnæringens Hovedorganisasjon har kommentert avgjørelsen. Kommentaren er gjengitt i sin helhet nedenfor.

Publisert
Sist oppdatert

"Vi kommenterer ikke enkeltsaker, men i dette tilfellet er saken offentlig gjennom nemnduttalelsen. Det er derfor naturlig å trekke fram følgende poenger.

Å ha skyld i en ulykke er ikke det samme som å opptre grovt uaktsomt. Det er derfor tull å påstå at tilfeldigheter avgjør om man får utbetaling eller ikke.

Lagmannsretten har dømt sjåføren for uaktsomt drap og beskrevet kjøringen som bevisst uaktsom. Da kan Forsikringsselskapet i følge loven avkorte ansvarsdekningen helt eller delvis.

Hvis føreren kan bebreides for "grov uaktsomhet", slik Forsikringsklagekontorets avkortingsnenmd legger til grunn, kan forsikringsselskapet i følge loven også avkorte førerulykkeforsikringen helt eller delvis.

Forsikringsselskapet og avkortningsnemda har naturlig nok lagt Lagmanssrettens vurdering til grunn. Det er høyere rettsinstans og ingen andre, som eventuelt skal overprøve en dom.

På den ene siden blir det argumentert for hvor fort bilen kjørte og hvordan veien var. På den andre siden skal alle avpasse farten etter forholdene, bilen kom ut i feil bane og to mennesker ble drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer