Forsikringskodene

Å velge forsikringsselskap og forsikringsdekning kan være et mareritt for bilister og motorsyklister. Prisen er viktigst for de fleste av oss, men også innholdet i forsikringen varierer.

Publisert
Sist oppdatert

Har du gammel bil velger du ansvarsforsikring, og har du kjøpt ny bil velger du full kasko. Så enkelt er det for de fleste av oss.

Valget av forsikringsselskap består normalt av tre faktorer: Pris, pris og pris.Forsikringsbransjen lever fremdeles opp til sitt rykte som svært uoversiktelig, og gir deg derfor utallige valgmuligheter for motorvognforsikring.

Men husk at det ikke er sikkert at du trenger å ha full dekning på alle områder.

Nedenfor viser vi deg innholdet i de ulike forsikringsalternativene samt gir deg en innføring i egenandelens mysterier.

Trykk her for å lese mer om de vanligste tilleggsforsikringene, og om det egentlig lønner seg å bruke forsikringen.

1. Ansvarsforsikring

Alle registrerte kjøretøyer må ha ansvarsforsikring. Forsikringen skal dekke skader kjøretøyet kan påføre andre mennesker og ting.

MERK: Ansvarsforsikringen dekker ikke skade på eget kjøretøy. Dette forutsetter at du har en kasko eller delkaskoforsikring.

Har du blitt påkjørt? Der motpartens selskap har erkjent ansvar, må du sørge for å kreve dekning av alt som er skadd i forbindelse med kollisjonen. Husk at det også gjelder ødelagte briller, klær etc.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.