Beste forsikring?

Forsikringskundene er minst fornøyde med DNB

Disse forsikringsselskapene har høyest kundetilfredshet.

FORNØYD MED FORSIKRINGEN? Det er kjekt å ha forsikring når uhellet er ute. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix
FORNØYD MED FORSIKRINGEN? Det er kjekt å ha forsikring når uhellet er ute. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny undersøkelse fra EPSI Rating plasserer DNB på sisteplass i oversikten over forsikringsselskapene nordmenn er mest og minst fornøyde med. Norges største bank går riktig nok frem fra fjorårets undersøkelse.

DNB Forsikring har en kundetilfredshet på 70. Best ut kommer Frende med et resultat på 76,5. Eika Forsikring ligger hakk i hæl med 75,6 og utmerker seg særlig innen service.

Tryg er årets klatrer

Ifølge EPSI Rating er kundene som har samlet alle forsikringene hos én leverandør, atskillig mer tilfredse enn de som har avtaler med flere forsikringsselskaper. Det kommer også frem at hver femte kunde vurderer å bytte forsikringsselskapet det nærmeste året.

– Statusen er at 80 prosent av kundene er enten fornøyde eller meget fornøyde med sine forsikringsselskaper, mens hver femte kunde er misfornøyde og vurderer å bytte forsikringsselskap det nærmeste året, sier Fredrik Høst i EPSI Rating, i forbindelse med fremlegging av tallene.

Leverandør Kundetilfredshet 2018 Endring fra 2017
Frende76,51,4
Eika Forsikring75,60,0
Tryg74,93,7
Gjensidige74,9-0,2
Bransjen74,20,5
Sparebank 1 Forsikring73,2-0,8
If72,7-1,1
DNB Forsikring70,01,7

Han benytter anledningen til å skryte av Frende og sier at selskapet leverer gode forsikringsprodukter, er enkle å komme i kontakt med, har gode skadeoppgjør og er konkurransedyktige på pris.

EPSI Rating trekker frem Tryg som årets klatrer, og selskapet får sin beste notering i målingens historie.

Studien ble gjort av Norstat i perioden 15. august–6. november. Det ble gjennomført 1550 telefonintervjuer med personer i alderen 18–79 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer