Trippelgaranti

Forsikringsselskaper endrer vilkår etter coronautbruddet

Flere har betalt ekstra for forsikringer som ikke gjelder under pandemier og epidemier. Forbrukerrådet mener «forsikringene» er lite verdt.

CORONA-VILKÅR: Den 20. mars endret Fjordkraft vilkårene for tilleggsproduktet sitt Trippelgaranti, i likhet med flere andre strømselskap. Les hva dette betyr for kunder som betaler for dette, samt hva Forbrukerrådet synes om denne nylige endringene, i saken under. Foto: Eilin Lindvoll.
CORONA-VILKÅR: Den 20. mars endret Fjordkraft vilkårene for tilleggsproduktet sitt Trippelgaranti, i likhet med flere andre strømselskap. Les hva dette betyr for kunder som betaler for dette, samt hva Forbrukerrådet synes om denne nylige endringene, i saken under. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med en strømforsikring lover strømselskapene som tilbyr disse at de dekker strømregninga di hvis du blir sykmeldt, arbeidsledig eller lynet slår ned hjemme hos deg.

Strømforsikring er altså et tilleggsprodukt du kan betale ekstra for hver måned når du får strømregninga. Typisk koster forsikringen 1,50 kroner per dag, altså maks 46,50 kroner i måneden.

Mange strømkunder betaler gjerne for denne forsikringen uten å vite det, siden flere strømselskap legger ekstrakostnaden automatisk til regninga. Du bør dermed sjekke dette og si opp forsikringen hvis du ikke ønsker å betale for den.

Innfører corona-vilkår

Nå varslernimidlertid flere strømselskap at de endrer forsikringsvilkårene slik at forsikringen ikke gjelder ved samfunnsmessige konsekvenser når Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærer en sykdom eller et virus som pandemi eller epidemi.

Fjordkraft, Glitre Energi og Midt Energi, for eksempel, har varslet slike endringer fra 20. mars 2020.

- Knapt verdt papiret de står skrevet på

Seniorrådgiver Thomas Iversen i Forbrukerrådet framholder at strømselskapene står helt fritt til å endre vilkårene sine med én måneds varsel med den forutsetning av kundene som betaler for forsikringen får tydelig beskjed.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer