Forsinket influensa-vaksine

Årets influensavaksine vil bli mellom fem og åtte uker forsinket. Folkehelseinstituttet regner med at mange ikke får startet vaksinering av risikogruppene før i begynnelsen av desember.

Publisert
Sist oppdatert

Årsaken til forsinkelsen er problemer i tilknytning til dyrking av ett av vaksinevirusene.Dermed rammer forsinkelsen alle produsenter og gjør det umulig å skaffe vaksinen til rett tid.

Folkehelseinstituttet anbefaler kommunene å vente med å fastsette tidspunkt for massevaksinasjon før det er kommet mer presis informasjon om hvor store forsinkelsene vil bli.

I en pressemelding fra instituttet blir antall personer i risikogruppene anslått til rundt 900.000. Det er stort sett eldre mennesker.

Krevende jobb- Vi vurderer ikke situasjonen som spesielt farlig, men den vil åpenbart stille store krav til de lokale helsemyndighetene, sier divisjonsdirektør Hanne Nøkleby i smitteverndivisjonen i Folkehelseinstituttet til NTB.

- Normalt skal vaksinen være hos oss i første halvdel av september. I år kan vi tidligst sende ut vaksine til kommunene i midten av oktober, og først ved utgangen av november kan alle som har bestilt, regne med at de har fått levert vaksinen, sier Nøkleby.

Hun mener kommunenes smittevernleger dette året må planlegge grundigere og gjennomføre vaksineringen mer effektivt enn normalt fordi tiden blir så kort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer