Forsker på akupunktur

Engelske forskere setter søkelyset på akupunktur. De ønsker å finne ut av om det er nålene eller psykologiske faktorer som helbreder pasienter.

Publisert
Sist oppdatert

En gruppe forskere fra University of Southampton har gjennomført tidligere undersøkelser om effektiviteten ved akupunktur. De fant blant annet ut at nålene kan redusere kroniske nakkesmerter med opptil 60 prosent.

Nå planlegger de samme forskerne å samle 300 pasienter til en ny undersøkelse. Målet denne gangen er å undersøke om det finnes psykologiske faktorer bak helbredelsene.

Forholdet mellom lege og pasientMålet med forskningen er denne gangen å finne ut av om behandlingen blir bedre om forholdet til legen også er godt. Det sier leder av forskningsgruppen, lege Peter White til BBC.

- Moderne medisin har til en viss grad glemt å fokusere på forholdet mellom pasient og lege som et bidrag til om pasienten blir frisk. Alternativ medisin kan kanskje bidra med en bedre modell for å forstå dette samspillet, mener White.

Slemme og snille legerFor å få til undersøkelsen på en riktig måte vil noen leger bli instruert til å være avvisende mens andre skal være spesielt oppmerksomme og sympatiske til pasientene.

Under behandlingen vil noen deltakere i forsøket også få nåler som ikke settes slik at de har effekt i følge teoriene bak akupunktur. Dette gjøres for å finne mer ut av om det er nålestikkene i seg selv eller den faktiske akupunkturen som hjelper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer