Forskjell praktikant og au pair?

En praktikant skal jobbe som barnepasser og i tillegg til lønn også få dekket kost og losji. Til sammenligning har au pair-ordningen fokus på utdanning.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ved et midlertid opphold hos vertsfamilien skal unge utlendinger, riktignok mot noe arbeid, øke sine språkkunnskaper og allmennutdanning ved å få bedre kjennskap til Norge.

En au pair er altså i Norge for å lære en annen kultur og et annet språk, det er i tillegg flere regler rundt au pair-ordningen enn når det gjelder praktikanter. Au pairer har for eksempel maksimalt 30 arbeidstimer i uka, og må som hovedregel være mellom 18 og 30 år.

Skal du ha en au pair må oppholdet ha et utdanningsmessig og et kulturelt formål. Au pairen skal arbeide i en vertsfamilie som prater norsk i dagliglivet, og som ellers representerer norsk kultur.

En au pair skal i tillegg i større grad anses som et familiemedlem, og ikke som en ansatt. Hvorvidt det blir fulgt i praksis er en helt annen sak.

Har du lyst på en au pair, har UDI informasjon om hva som skal til for å få arbeidstillatelse til au pairen. I tillegg kan du søke på "ungdomsutveksling" hos Gule Sider.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer