Forskrift om skattefritak for fri utdanning i arbeidsforhold.

Fastsatt av Finans- og tolldepartementet 30. juni 1999 med hjemmel i lov av 18. august 1911 nr. 8 om skatt av formue og inntekt (skatteloven) § 42 første ledd.

Publisert

§ 1. AnvendelsesområdeForskriften gjelder vilkår for skattefritak for ytelse i form av utdanning i arbeidsforhold.

§ 2. Skattefrie ytelser til utdanning

Skattefritaket omfatter arbeidsgivers dekning av kostnader til

a) undervisning, eksamensavgift mv., skolebøker og annet materiell knyttet direkte til utdanningen. Dekning av reisekostnader mellom hjem og utdanningssted behandles på samme måte som dekning av reisekostnader mellom hjem og arbeidssted.

b) reise til undervisningsstedet og merkostnader til opphold utenfor hjemmet, herunder kostnader til besøksreiser til hjemmet, i de tilfeller skattyter på grunn av utdanningen må bo utenfor sitt egentlige hjem. Reglene i skatteloven § 44 første ledd bokstav g nr. 2 med forskrifter gjelder tilsvarende. Utbetaler arbeidsgiver godtgjørelse til dekning av utdanning, omfatter skattefritaket den del av godtgjørelsen som dekker ovennevnte kostnader. Det er et vilkår at arbeidstaker utarbeider og underskriver en oppgave til arbeidsgiver over størrelsen og arten av den pådratte kostnaden og at arbeidsgiver ikke har grunn til å anta at utbetalingen gir overskudd. Dersom utbetalingen foretas før kostnaden pådras, må arbeidstaker før utbetalingen levere et anslag over størrelsen og arten av de forventede kostnader. Etter at kostnaden er pådratt, må arbeidstaker snarest levere endelig oppgave til arbeidsgiver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer