Forslag om økt avgift på aksjearv møter motstand

Kutt i arveavgiften kommer ikke alle til gode.

Finn Bergsen jr er ikke positiv til forslagene om nye satser for arveavgift.  Foto: NHO
Finn Bergsen jr er ikke positiv til forslagene om nye satser for arveavgift. Foto: NHO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et forslag om å øke arveavgiften for dem som arver aksjer i unoterte selskaper, får NHO til å reise bust. Et slikt forslag får også tommelen ned fra Høyre og Fremskrittspartiet.

I statsbudsjettet for neste år vil regjeringen gå inn for å redusere arveavgiften og øke bunnfradraget kraftig. Samtidig vil "rabatten" ved arv av aksjer i ikke-børsnoterte selskaper forsvinne. Det bekrefter sentrale regjeringskilder overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ifølge ANB ønsker regjeringen å redusere skattesatsene for arv samtidig som skattegrunnlaget for avgiften blir utvidet. Dermed vil staten ta inn like mye i arveavgift som i dag. I årets statsbudsjett er det anslått en skatteinntekt på 2,7 milliarder kroner for arv og gaver.

- Utrolig forslag

Administrerende direktør i NHO Finn Bergesen jr. karakteriserer forslaget om å fjerne regelen om at arv i ikke børsnoterte selskaper kan slippe unna med en tredel av virkelig verdi som ganske utrolig.

- Jeg er forundret over at Senterpartiet kan være med på et slikt forslag. Dette vil spesielt ramme de små og mellomstore bedriftene som i stor grad befinner seg ute i distriktene, sier Bergesen til NA24.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer