- Forstår at folk kan føle seg lurt

Kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne, forklarer at enkelte refill-produkter var dyrere enn originalen.

PRISFEIL: Noen av Menys refill-produkter har vært dyrere enn originalproduktet. Foto: Terje Pedersen / NTB
PRISFEIL: Noen av Menys refill-produkter har vært dyrere enn originalproduktet. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge TV 2, som omtalte saken først, har noen refill-produkter på Meny og Coop Mega vært dyrere enn originalen.

Derfor har DinSide spurt butikkjedene om ikke refill-alternativet skal være billigere enn originalen. Kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne, forklarer at det skal være billigere å kjøpe refill-produkter.

- Årsaken til at det akkurat nå kan finnes eksempler på det motsatte i Meny er at vi 4. februar satte ned prisen på cirka 1500 varer, mange av dem populære hverdagsvarer - for å skape trygghet for pris. Da har vi en etterjobb med å gjøre manuelle korrigeringer der vi ser at refill har endt opp med å bli dyrere enn originalen, skriver hun til DinSide.

BILLIGERE: Det originale Dr. Greve-produktet var billigere enn refill-produktet hos Meny. Foto: Magnus Gjestrum Larsen
BILLIGERE: Det originale Dr. Greve-produktet var billigere enn refill-produktet hos Meny. Foto: Magnus Gjestrum Larsen Vis mer

Hynne legger til at de håper å gjøre alle justeringene i løpet av uka.

- Vi ønsker at det skal være billigere å kjøpe refill-produkter og større forpakninger, så når kundene finner eksempler på det motsatte er ikke det bra. Jeg forstår at folk kan føle seg lurt når refill er dyrere enn originalen, og det stimulerer heller ikke til å ta gode miljøvalg, derfor har vi som hovedregel at refill skal være billigere enn originaler.

TV 2s prissjekk viste at man tapte nesten 20 kroner om man kjøpte refillposen til Dr. Greve hos Meny. Kunden har også tapt noen kroner hvis du har gått for Jif Universals refill.

Menys kommunikasjonssjef understreker at det er rettet opp i de nevnte eksemplene.

ENDRET: Flytende Blenda Sensitiv refill var dyrere enn originalen før den ble endret hos Coop Mega. Foto: Magnus Gjestrum Larsen
ENDRET: Flytende Blenda Sensitiv refill var dyrere enn originalen før den ble endret hos Coop Mega. Foto: Magnus Gjestrum Larsen Vis mer

Hos Coop Mega var flytende Blenda Sensitivs refill og flytende Omo Ultra hvitt litt dyrere enn originalproduktet.

- Blenda sensitiv refil er nå billigere enn vanlig flaske hos Coop Mega. Under normale omstendigheter er og skal det alltid være billigst å kjøpe refil, men akkurat nå er vi inne i en periode med hyppige prisjusteringer i forbindelse med prisøkningen fra leverandørene 1. februar. Det gjør at man i en periode kan få «ulogiske» priser. Dette vil vi sørge for retter seg opp, sånn som er gjort for Blenda sensitiv, skriver Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge, til DinSide.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer