DNB setter opp boliglånsrenta

Første bank til å heve renta

Rentene settes opp med inntil 0,25 prosentpoeng, opplyser DNB.

HEVER RENTA: Et drøyt døgn etter at Norges Bank hevet styringsrenta, hever DNB bolinglånsrenta. Foto: Ints Kalnins/Reuters/NTB Scanpix
HEVER RENTA: Et drøyt døgn etter at Norges Bank hevet styringsrenta, hever DNB bolinglånsrenta. Foto: Ints Kalnins/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er E24 som melder at DNB er første bank ut til å sette opp boliglånsrenta etter at Norges Bank torsdag hevet styringsrenta med 0,25 prosentpoeng.

DNB setter opp boliglånsrenta med inntil 0,25 prosentpoeng.

– Rentene har over en lengre periode vært lave, og det går fortsatt godt i norsk økonomi. Det har også vært ventet og varslet at Norges Bank ville øke styringsrenten på sitt møte 20. juni, sier Ingjerd Blekeli Spiten, konserndirektør for personmarkedet i DNB, ifølge E24.

Renteendringen trer i kraft for eksisterende kunder fra 8. august.

Berørte kunder vil ifølge E24 få beskjed om renteendringene i nettbanken eller i brev.

DNB var først ute med å sette opp renta ved forrige renteheving i mars.

Dette skjer med boliglånet

Elisabeth Realfsen i Finansportalen forklarer at bankene normalt vil si at når prisen på deres innlån øker med 0,25 prosentpoeng, må utlånsrentene til forbrukerne øke med like mye, for at bankenes fortjenestemarginer skal være uendret. Dette kalles utlånsmargin.

Her ser du hvordan en renteøkning på 0,25 prosentpoeng kan påvirke lånet ditt:

LÅNEBELØP ØKNING ÅRLIGE RENTEUTGIFTER (FØR/ETTER SKATT 2019-REGLER) ØKNING MÅNEDLIGE RENTEUTGIFTER (FØR/ETTER SKATT 2019-REGLER)
2 millioner kroner5000 kroner / 3900 kroner417 kroner / 325 kroner
4 millioner kroner10.000 kroner / 7800 kroner833 kroner / 650 kroner
6 millioner kroner15.000 kroner / 11.700 kroner1250 kroner / 975 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer